fbpx

#12 Online-underviserens værksted

Skærmfoto af Mette og PiaMette

Kan online-undervisning noget som klasserumsundervisning ikke kan? Og hvad med relationerne? Er det overhovedet muligt at skabe et fællesskab når vi ikke er i samme rum? Det taler jeg med Mette Stange om i denne episode af UNDERVISEREN.
Først blev underviserne kastet ud i noget som mange af dem ikke havde prøvet før – og oplevede en meget stejl læringskurve, imens de knoklede for at optimere undervisningen til de nye forhold. De gik i gang fordi de var nødt til det, og fra deltagernes side var der opbakning og stor tålmodighed. De var bare glade fordi undervisningen ikke blev aflyst.
Nu er vi i en anden situation. Forventningerne til hvad en online-underviser skal kunne, har rykket sig. Der er ikke den samme plads til fejl og eksperimenter. Det skal køre på skinner, og udbyttet skal matche udbyttet ved den traditionelle tilstedeværelses-undervisning.
I denne episode kigger vi en erfaren online-underviser over skulderen og får blandt andet at vide at online-undervisning kræver meget mere forberedelse. Vi får tips til digitale værktøjer, og til hvordan vi kan skabe fællesskab, selvom vi sidder hver for sig. Medvirkende: Pia Reistrup og Mette Stange fra UC-Syd i Kolding.

Scroll to Top