fbpx

#10 – Hvad lærer vi lige nu om online-undervisning

Vi er online!

God voksenundervisning er noget med involvering, variation, et godt læringsmiljø, at tilpasse sin undervisning efter den enkelte deltager, at skabe gode relationer og en lang række af andre faktorer, som rækker ud over det at formidle et stof.

Hvad gør vi med alt det, når undervisningen er online?

Undervisere over hele landet er kastet ud i at skulle tilrettelægge og gennemføre undervisning på nye præmisser – og de har ikke haft tid til at øve sig.

Hanne-Lene Hvid Dreesen fra UC-Syd i Kolding er gæst i podcasten. Hun er en af dem, der har arbejdet med online-undervisning i mange år. Også hun har fået nye udfordringer. Der er nemlig forskel på om man planlægger en række internetbaserede aktiviteter for sine deltagere, eller om man sidder overfor dem, blot ved sin skærm i stedet for i et lokale.

I dagens episode taler vi om, hvad der er anderledes ved den måde, vi underviser på for tiden. Hvad fungerer godt? Hvor er udfordringerne? Hvad lærer vi undervejs? Og ikke mindst, hvordan reagerer deltagerne?

Blandt andet kigger vi på Gilly Salmon, der er en spydspids inden for digital undervisning og har konstrueret en fem-fase-model, som er god at konsultere, når man planlægger fjernundervisning.

Lyt med, der er tips og inspiration at hente til din egen online-undervisning.

Medvirkende: Pia Reistrup og Hanne-Lene Hvid Dreesen

Scroll to Top